Известие

Collapse
No announcement yet.

Функция размразван/изсушаване

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
    На 166 тази функция не тръгва при студен двигател. Климатроника е на напълно автоматичен режим, имам бутон за функцията, паля, натискам го, но нищо не се случва веднага, тръгва примерно след 5 или 10 минути. Вие си правете изводи. Когато тръгне вентилаторите преминават на пълна мощност.
    Нещо такова е и при 156 с фейслифт (двузонов климатроник).

Цъкаш бутона за максималното обдухване на предното стъкло, при което ако е над 3 градуса външна температура се включва компресора на климатика + реотаните на задното стъкло и страничните огледала, но духалката е на степен минимум и с посока към прозорците. Като минат 2-3-5мин (зависи) започва да духа с пълна сила към прозорците.

То реално няма никакъв смисъл да дъни само леден въздух на пълна мощност към предния джам при първоначалното натискане на бутона и студен мотор, най-много да хванеш настинка
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение

Цъкаш бутона за максималното обдухване на предното стъкло, при което ако е над 3 градуса външна температура се включва компресора на климатика + реотаните на задното стъкло и страничните огледала, но духалката е на степен минимум и с посока към прозорците. Като минат 2-3-5мин (зависи) започва да духа с пълна сила към прозорците.

То реално няма никакъв смисъл да дъни само леден въздух на пълна мощност към предния джам при първоначалното натискане на бутона и студен мотор, най-много да хванеш настинка
      И да запотиш още стъклото

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение

Същото е и на моя кош. 99 набор цъкам копчето тръва леко,след известно време усилва вентилатора като позагрее. Пуска климатика(ако има нужната околна температура),подгрев огледала и задно стъкло.

---------------------------------------------------
        Ръждата никога не спи,явно е работохолик.
        Пай сее ...
        Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

При мен работи перфектно.НА 5 минута предното стъкло е сухо макар,да не съм сменял скоро филтър на купето
          Alfa Romeo 1.9 JTD TI ама не баш sigpic

Comment

За изсушаване ясно. Ама за размразяване, трябва климатроник. Или да е загрял двигателя, ако си с климатик.

Comment

Първоначално публикувано от Ghostface86 Покажи съобщение
              За изсушаване ясно. Ама за размразяване, трябва климатроник. Или да е загрял двигателя, ако си с климатик.
              Е как ще размрази климатроника стъклото ?
              Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD

Comment

И при мен тази функция сработва след няколко минути, в зависимост от това колко е студено (156, 2.4, '99). И аз при големите снегове разчиствах само шоферската врата, колото да я отворя, за да запаля колата и да врътна врътката на максимално дясно. Ефекта от всичко това е, че когато почна да чистя предното стъкло(което е оставено за последно), то в долната му част вече всичко е размразено и се свлича лесно снега.
                145, 1.6 boxer
                156, 2.4 JTD - ex
                Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Нали има някакви 'калорифери'. Поне така схванах, че при определени климатроници, има допълнително подгряване, което помага за по-бързо размразяване.

Comment

Working...
                  X